PINNED POST

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥ 30/6/20)

Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ WIKI ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΛΑΘΗ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΘΑ ΔΙΟΡΘ...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΟΔΗΓΟΣ - ΣΚΑΨΙΜΟ (UPDATE 30/5/2020)

Ένας από τους τρόπους για να βγάλουμε λεφτάκια είναι το σκάψιμο.
Πάμε να δούμε αναλυτικά την διαδικασία σκαψίματος...



Το σκάψιμο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εβδομαδιαίο εισόδημα στο παιχνίδι αρκεί να έχετε υπομονή και σύστημα.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΣΚΑΒΩ;

Για να ξεκινήσετε να σκάβετε θα πρέπει να έχετε φτάσει το επίπεδο 30. Σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να προμηθευτείτε μία αξίνα από τον ξυλοκόπο του δεύτερου χωριού έναντι 80κ yang.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΨΙΜΟ;

Ωραία πήρατε την αξίνα σας. Που όμως μπορείτε να σκάψετε με άνεση; Η απάντηση είναι ο Ναός του Σκότους στο κέντρο της κοιλάδας. Σκάβουμε στο πρώτο block (τετράγωνο του ναού) όπου εκεί βγαίνουν και οι περισσότερες φλέβες στο παιχνίδι.

ΠΟΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΑΨΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑΚΙΑ;

Στο παιχνίδι έχουμε διάφορους τύπους μεταλλευμάτων. Τα μεταλλεύματα κουμπώνουν πάνω στα κοσμήματα μας (περιδέραια, σκουλαρίκια, βραχιόλια) και μας δίνουν bonus. Δλδ, αν έχουμε εβένινα σκουλαρίκια κουμπώνουμε απάνω τους έβενο, αν έχουμε περιδέραιο ουράνιων δακρύων κουμπώνουμε ουράνια δάκρυα. Τα μεταλλεύματα είναι ξύλο, νεφρίτης, ασήμι, χρυσός, χαλκός, λευκόχρυσος, αμέθυστος, μαργαριτάρια, έβενος, ουράνια δάκρυα και διαμάντια. Τα μεταλλεύματα που πουλιούνται πιο εύκολα είναι ο λευκόχρυσος, έβενος, ουράνια δάκρυα,διαμάντια και μαργαριτάρια. Όλα τα υπόλοιπα δεν πουλιούνται εύκολα ή και καθόλου. (ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΧΡΗΣΤΑ)

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΨΑ;

Όταν πάτε για σκάψιμο θα βγάλετε από τις φλέβες ακατέργαστα μεταλλευμάτα τα οποία τα πουλάμε ανά 200αδες στην τιμή των 200κ την 200αδα. Αν θέλετε όμως να βγάλετε αρκετά λεφτά τότε πρέπει να τα εξευγενίσετε (να τα φουρνίσετε δλδ). Τα μεταλλεύματα τα φουρνίζουμε στους αλχημιστές μεταλλευμάτων. Υπάρχει ένας για κάθε μετάλλευμα και τους βρίσκουμε στις συντεχνίες. Κάθε συντεχνία μπορεί να έχει τον δικό της διαφορετικό αλχημιστή οπότε πρέπει να ψάχνουμε τις συντεχνίες και να βρίσκουμε τον αλχημιστή που θέλουμε στο χάρτη. Για να γίνει ο εξευγενισμός μετάλλων θα χρειαστούμε λιθάκια αλχημιστή από +0 εώς +2, το μετάλλευμα που θέλουμε να εξευγενίσουμε και 3κ yang ανά εξευγενισμό. Ο εξευγενισμός γίνεται ανά 100 τεμάχια ακατέργαστου μεταλλεύματος. Τα ποσοστά επιτυχίας εξευγενισμού είναι 60% αν πάμε στον σωστό φούρνο μεταλλεύματος και 30% αν πάμε σε διαφορετικό φούρνο. Δλδ αν θέλουμε να φτιάξουμε ουράνια δάκρυα πρέπει να βρούμε αλχημιστή ουράνιων δακρύων για να έχουμε 60% επιτυχία, αν πάμε σε αλχημιστή λευκόχρυσου για παράδειγμα τα ουράνια μας θα έχουν ποσοστό επιτυχίας 30% και ο αλχημιστής θα μας ζητήσει 6κ yang.
Τα μόνα μεταλλεύματα που δεν χρειάζονται λιθάκια αλχημιστή είναι τα διαμάντια, αρκεί να δώσετε 10κ στον αλχημιστή διαμαντιών ανά 100 τεμάχια ακατέργαστων διαμαντιών.
Αν εξευγενίσετε τα μεταλλεύματά σας σε φούρνο διαφορετικού βασιλείου το κόστος είναι το τριπλάσιο και τα ποσοστά επιτυχίας παραμένουν τα ίδια.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ;

Για να βγάλετε αρκετή ποσότητα μεταλλεύματος δεν παίζει ρόλο μόνο η αξίνα αλλά και άλλοι παράγοντες. Ένας παράγοντας είναι πόσο ανεβασμένη έχετε την ικανότητα εξόρυξης. Η εξόρυξη ανεβαίνει αν διαβάσουμε βιβλία εξόρυξης τα οποία κοστίζουν αυτή την στιγμή που γράφεται ο οδηγός 2-3m yang. Άλλος παράγοντας είναι ο παράγοντας τύχη, μπορεί να χτυπήσετε μία φλέβα και να μην βγάλει ποτέ μετάλλευμα. Η αξίνα παίζει και αυτή τον ρόλο της και αναβαθμίζεται κάθε φορά που θα φτάσει τους μέγιστους πόντους επίπεδου εξόρυξης της. Η αξίνα μπορεί να φτάσει μέχρι το +6 σύμφωνα με το metin wiki, δεν γνωρίζω εγώ προσωπικά και δεν έχω δει πουθενά αξίνα +6 ή παραπάνω.
Τα ποσοστά επιτυχίας αναβάθμισης μειώνονται όσο αναβαθμίζετε την αξίνα σας.
ΣτάδιοΑπαιτούμενοι ΠόντοιΠοσοστό επιτυχίας αναβάθμισης
16.000-
212.000100%
324.00089%
448.00078%
596.00067%
6192.00056%
Έτσι για το +6 το ποσοστό επιτυχίας είναι 56%, σίγουρα μπορεί η αξίνα να πάει στο +3 χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Η αξίνα για να ανέβει θέλει διαρκή απασχόληση καθώς για το +3 χρειάζεται 24000 πόντους εξόρυξης για να ανέβει.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΝΑΣ
Σύμφωνα με ενημερωμένες πληροφορίες των wikis στη παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τι πιθανότητα έχετε να βγάλετε μετάλλευμα από τη κάθε φλέβα


ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΝΑΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ
 +1  33%
 +2  35%
 +3  41%
 +4  45%
 +5  50%
 +6  56%
 +7  62%
 +8  70%
 +9  80%


TIPS AND HINTS
Οι παρακάτω συμβουλές δεν θα τις βρείτε πουθενά και σε κανένα επίσημο οδηγό του παιχνιδιού καθώς οι φλέβες κρύβουν μυστικά τα οποία λίγοι γνωρίζουν και έχουν βρεθεί βάση παρατηρητικότητας και μεγάλης ενασχόλησης με το σκάψιμο.

1)Οι φλέβες διαρκούν 10 λεπτά το πολύ. Αν έχετε την εξόρυξη στο επίπεδο Ρ τότε η διάρκεια της φλέβας μπορεί να φτάσει τα 20 λεπτά.
2)Ο εξευγενισμός μεταλλευμάτων είναι καλύτερο να γίνεται νύχτα
3)Όταν σκάβουμε δεν έχουμε το άλογο ανοιχτό καθώς θα μας την πουν οι παίκτες από άλλα βασίλεια. Δεν υπάρχει απαγόρευση για το άλογο επίσημα από κανονισμό αλλά είναι εσωτερικός άγραφος κανονισμός του παιχνιδιού τον οποίο σέβονται οι παίκτες. Επίσης το αλογάκι δεν βολεύει να είναι ανοιχτό καθώς καβαλάει τις φλέβες και δεν μπορείτε να σκάψετε. Για αυτό γκρινιάζουν οι περισσότεροι. Οπότε μην βγάζετε το αλογάκι όταν σκάβετε.
4)Η ποσότητα που ρίχνετε από τη φλέβα επηρεάζεται από 5 παράγοντες
α)τύχη
β)πόσα άτομα σκάβουν τη φλέβα
γ)τι επίπεδα είναι οι παίκτες που σκάβουν τη φλέβα
δ)τι επίπεδο εξόρυξη έχουν
ε)πόσο + έχουν την αξίνα τους οι παίκτες που σκάβουν τη φλέβα
Πάντως γενικά ισχύει όσο πιο μεγάλη αξίνα έχετε και όσο πιο μεγάλη εξόρυξη έχετε (να είναι δλδ κοντά στο Ρ) τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να ρίξετε από τη φλέβα μετάλλευμα.
5)Οι μέρα συντήρησης του σέρβερ έχει αλλάξει και γίνεται πλέον κάθε Τετάρτη,επιπλέον τα κανάλια σύνδεσης είναι 3 και έτσι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπερασμάτα για το ποιο από τα 3 κανάλια βγάζει καλύτερες φλέβες
6)Το ωράριο των φλεβών παύει να ισχύει και πλέον έχει φλέβες με μόνο 15-20 λεπτά κενό φλεβών γενικά ανά μέρα

Δυστυχώς δεν μπορώ να προτείνω τιμές πώλησης των εξευγενισμένων μεταλλευμάτων καθώς αλλάζουν κατά το δοκούν και την ζήτηση που υπάρχει στο παιχνίδι.

ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΞΑΜΟΛΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου